AI X Designsprint

Hvordan går I fra idé til løsning uden at spilde måneder på noget, der ikke virker? Designsprint er mere end brainstorming og workshops. Det er en mulighed for at samle teamet, teste antagelser og bygge validerede løsninger på bare 5 dage – nu med AI som accelerator i processen.

De fleste innovationsprojekter fejler ikke på grund af dårlige idéer, men fordi de ikke bliver testet hurtigt nok. Designsprintet hjælper jer med at:

  • /  Samle de rette mennesker på tværs af fagligheder

  • /  Skabe fokus og alignment på en klar udfordring

  • /  Udvikle en konkret prototype

  • /  Få reel brugerfeedback, før store investeringer foretages

Med Gejsts erfaring sikrer vi, at I kommer hurtigt fra idé til indsigt – og at processen skaber både retning og energi i organisationen.

Vi er blandt de mest erfarne designsprint-facilitatorer i Danmark og har gennemført succesfulde designsprints for bl.a. LEGO, Bankdata, Toldstyrelsen og Aarhus Universitet.

Efter sprintet vil I:

Hvad er designsprintet?

Designsprintet er en effektiv innovationsproces udviklet af Google, skabt til at komprimere måneder af udvikling, prototyping og brugerfeedback ned til bare fem dage. Designsprintet er i sit udgangspunkt skabt til at udvikle digitale platforme, websites o.l., men potentialet er langt større. Over årene har vi udviklet og testet alt fra kampagne- og forretningsstrategier, brandingfilm til nye værditilbud rettet mod kunderne. Alt sammen igennem designsprintet.

Hos Gejst Studio har vi gennem mange sprintforløb erfaret, at værdien af sprintet stiger markant, når udfordringen er skarpt defineret fra start. Derfor inkluderer vi altid en grundig scopingfase forud for selve sprintet. Det sikrer, at vi bruger sprintdagene optimalt og maksimerer udbyttet for både teamet og organisationen.

AI X Designsprint

Med introduktionen af AI-teknologier har designsprintet fået en ny dimension og givet os nogle nye muligheder at lege med i sprintet. I sprintet betyder det, at vi på udvalgte tidspunkter bruger AI på forskellige måder, bl.a. som kreativ sparringspartner, som feedback-partner, som konceptudvikler, som inspirationssøgning. For os tilfører det to primære gevinster til sprintet:

  1. Vi accelererer og udvider processen uden at gå på kompromis med sprintets store styrke i at skabe alignment i teamet igennem en fælles faciliteret proces.
  2. At vi gør os konkrete erfaringer med at bruge forskellige AI-teknikker, som kan tages med tilbage i de konkrete arbejdsopgaver udenfor sprintet.

Er du i stedet nysgerrig på at bruge designsprintet til at udvikle AI-løsninger, så læs mere mere: AI Discovery Sprint

Sådan forløber designsprintet

Et designsprint strækker sig typisk over 4-5 intensive dage:

Dag 1: Forstå og afgrænse
Vi rammesætter udfordringen og samler viden på tværs af organisationen.

Dag 2: Idégenerering og prioritering
Vi udvikler mange mulige løsninger og udvælger den mest lovende vej frem.

Dag 3: Prototypeudvikling
Vi bygger en realistisk prototype, der kan testes.

Dag 4: Test med brugere
Vi tester prototypen på reelle brugere/interessenter og opsamler læring.

Evt. Dag 5: Planlægning af næste skridt
Overlevering af prototype og brugerfeedback

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster et designsprint hos Gejst Studio?
Et komplet designsprintforløb, inkl. forberedende scoping og opfølgende opsamling, ligger typisk mellem DKK 75.000 og 95.000. Prisen afhænger af kompleksitet, deltagerantal og eventuelle tilvalg som ekstra brugerrekruttering eller visuel dokumentation.​

Hvad er inkluderet i forløbet?
/ Indledende scoping-workshop
/ For-interviews med 3-5 stakeholders
/ 4-5 dages faciliteret designsprint
/ Udvikling af den relevante prototype
/ Brugertests og analyse
/ Overlevering af prototype, sprintlæringer samt anbefalinger til det videre arbejde

Hvor mange deltagere kan være med?
Vi anbefaler 5-8 nøglepersoner fra jeres organisation. Det sikrer tværfaglighed og effektiv beslutningstagning.​

Hvad kræver det af teamet?
Vi har gode erfaringer med, at teamet har afsat 4 hele dage til sprintet. Det kan dog tilpasses efter behov bl.a. ved at bringe nogen ind i fokuserede dele af sprintet med særligt fokus på beslutningstagning og overordnet retning for projektet.

Kan sprintet tilpasses vores behov?
Ja, vi tilpasser altid forløbet til jeres specifikke udfordringer og mål.
Som tommelfingerregel er et godt sprint 80 % genbrug og 20 % tilpasning til jeres specifikke sprintudfordring.

Ræk ud
Case: Toldstyrelsen