Aarhus Universitet

Hvordan kan vi fange den fulde oplevelse af studielivet på et af danmarks største universiteter – og kommunikere den på en ærlig måde?
Leverancer
Art direction Campaign strategy Content strategy Copywriting Design Sprint Insights

Aarhus Universitet er en førende, globalt orienteret uddannelsesinstitution med høj kvalitetet indenfor uddannelse og forskning og engagement i samfundets udvikling. På grund af sin størrelse og akademiske vægt som et intensivt forskningsuniversitet har Aarhus Universitet indflydelse inden for en bred vifte af områder – lokalt, nationalt og globalt.

I denne rekrutteringskampagne kombinerede vi forståelsen for den unge målgruppes ambitionsniveau med potentialet i universitetets anerkendte position.

Procesoverblik
Indsigt i målgruppen

At vælge, hvor man skal studere, er en kompleks process, der finder sted under en kaotisk og formende periode i unge menneskers liv. Mulighederne er flere end nogensinde.
Baseret på vores dybdegående indsigtsarbejde med den unge målgruppe skabte vi i samarbejde med Aarhus Universitet en kampagne, der viste autentiske glimt af studielivet som helhed: en fremvisning af alt det, universitetet kan tilbyde det unge menneske.

Vi talte med gymnasieelever, spiste frokost med folk på højskole og afholdt workshops med nye universitetsstuderende. Ud fra disse kvalitative interviews opbyggede vi et solidt fundament for at dykke ned i udfordringen med at forme Aarhus Universitets kommunikation til alle potentielle nye studerende.

Progress
Indsigter / research
29
Kvalitative interviews med partnere og eksperter
05
Fokusgrupper og workshops med DM, medlemmer og potentielle medlemmer
30
Rapporter analyseret vedrørende tendenser, markeder og medlemsskaber
Studielivet som en helhed

Vores hovedkonklusioner viste en række paradokser inden for den beslutning, der skal træffes: Unge står alene med beslutningen, men de vejer deres muligheder mod forventningerne fra venner, familie og samfundet. De vælger en hel fremtid, men de tvivler på, hvem de er i øjeblikket. Unge er opmærksomme på Aarhus Universitet, men de ved meget lidt om, hvad der faktisk foregår bag de gule mursten.

Kort sagt er valget fyldt med tvivl og usikkerheder om dem selv samt uklare forventninger og pres fra alle sider. Kampagnen giver plads til disse op- og nedture samt professionelle og sociale gennembrud. Den bryder de gule murstensvægge åbne og lader dem udenfor kigge på det liv, der venter kommende studerende. Den inviterer seeren til at engagere sig og danne deres egne fortolkninger, ligesom universitetet ønsker, at studerende engagerer sig på deres egen måde, samtidig med at den tilbyder en platform for faglig, social og personlig udvikling.

Samarbejde
Stefan Wessel
Fotografi
Gotfat Productions
Filmproduktion
CALL ME MAYBE
Next UP DOL SENSORS