Studenterrådet og Aarhus Universitet

Hvordan kan vi bidrage til at ændre kulturen omkring den famøse intro-uge og dermed fremme hensigtsmæssig adfærd blandt studerende på Aarhus Universitet?
Leverancer
Art direction Copywriting Front-end development Insights UI/UX design

Opstarten på en akademisk uddannelse er en spændende tid for nye studerende på Aarhus Universitet: de er omgivet af nye mennesker, steder og masser af ‘fredagsbarer’. Dog markerer det også en udfordrende periode for mange studerende, som kommer til at teste deres grænser i en helt ny hverdag.

Studenterrådet og Aarhus Universitet ønskede at formidle et budskab om ansvarlighed og god opførsel blandt studerende, og det var vigtigt, at budskabet ikke blev opfattet som en forældres skideballe, der nemt kan ignoreres. I dette initiativ gik vi sammen på en mission med målet om at inspirere studerende til at tage hånd om hinanden.

Procesoverblik
Fokus på et balanceret budskab

Sammen med Studenterrådet og Aarhus Universitet skabte vi et koncept og en kampagne, der ikke skulle være for anklagende, men snarere en venlig påmindelse om, at det er vigtigt at være opmærksom på sig selv og sine medstuderende – især på denne tid af året.

Vores mål var at skabe en kampagne, der var genkendelig og afspejlede de studerendes egne oplevelser og forventninger til, hvad det vil sige at studere på universitetet. Vi ønskede at invitere dem til at diskutere emnet indbyrdes i en let tone, uden at negligere emnets vigtighed. Således blev det et spørgsmål om at bidrage til at ændre kulturen omkring intro-ugen – noget der ikke kan gøres fra den ene dag til den anden, men at sætte tonen og bringe relevante emner og situationer på banen var en god start.

Projektet bestod af flere elementer, alle med formålet at fremme en fællesskabsfølelse for alle, samtidig med at opfordre studerende til at reflektere over de bedste måder at interagere med hinanden på. Forhåbentlig kunne det endda inspirere dem til at gøre noget anderledes næste gang en situation opstår – og opmuntre andre til at gøre det samme.

Kampagnen bestod af en serie af korte videoer, der hver især leverede et individuelt budskab, som var indkapslet af det overordnede tema: Be nice, not træls. I videoerne tog vi nogle scenarier, kogte dem ned og gav dem et twist af god gammeldags århusiansk charme og humor, alt sammen for at understøtte det overordnede budskab om at være opmærksom, reflektere samt tage hånd om dig selv og andre.

Progress
Next up Aarhus University